Șapte Strategii Pentru A Nu Mai Gândi Prea Mult La Terapia Vorbită



Căutați însă mici oportunități în care să vă puteți confrunta cu situațiile de care vă îngrijorați frecvent. Poate că este să înfrunți un coleg de muncă șef sau să faci excursia de o zi la care ai visat. Îngrijorarea și gândirea excesivă fac parte din experiența umană, dar atunci când sunt lăsate necontrolate, pot afecta bunăstarea ta.

  • Pentru colegii noștri supragânditori, știm că viața se poate simți ca un ciclu nesfârșit de situații de îngrijorare și reexaminare, fără întrerupător la vedere.
  • Era digitală ne bombardează cu o mulțime de informații care pot duce la gândire excesivă.
  • Așadar, data viitoare când te trezești blocat să te gândești prea mult, fă un pas înapoi, respiră și reamintește-ți să trăiești momentul.
  • Data viitoare când ești vizitat de monstrul cu ochi verzi, fii proactiv și notează modalități prin care poți să-ți atingi obiectivele.


Tehnicile, inclusiv respirația profundă și solicitarea ajutorului de la un profesionist din domeniul sănătății, pot ajuta la atenuarea stresului gândirii excesive. Dar ai mai multă putere decât îți dai seama de a recabla tiparele obișnuite de gândire și de a promova liniștea interioară.

Auto-îngrijire Pentru Îngrijitori



Ruminația poate provoca adesea consecințe negative asupra sănătății mintale a unei persoane. Îndepărtarea de la calea gândirii excesive poate duce la o viață mai echilibrată și mai împlinită. Așadar, data viitoare când te trezești blocat să te gândești prea mult, fă un pas înapoi, respiră și reamintește-ți să trăiești momentul.

  • Această căutare necruțătoare a perfecțiunii alimentează adesea gândirea excesivă.
  • Îngrijorarea și gândirea excesivă fac parte din experiența umană, dar atunci când sunt lăsate necontrolate, pot afecta bunăstarea ta.
  • CBT oferă tehnici pentru a provoca și a schimba treptat obiceiurile de gândire bazate pe frică, ajutându-vă să gestionați supragândirea în timp.
  • Cercetările arată că supra-gândirea este predominantă în rândul tinerilor (25-35 de ani) și adulților de vârstă mijlocie (45-55 de ani).


Și prea multă gândire poate duce la probleme de sănătate mintală, cum ar fi depresia și anxietatea, suferința emoțională și comportamentele autodistructive. Mindfulness implică concentrarea asupra momentului prezent fără judecată. Când ești conștient, ești implicat activ în ceea ce se întâmplă chiar acum, permițându-ți să recunoști și să reduci gândurile și sentimentele negative, care distrag atenția sau anxioase. Uneori examinăm situațiile la nesfârșit, sperând să influențăm rezultatul. Poate fi greu să începi ceva nou când ești copleșit de gândurile tale. Dacă găsirea unei distrageri este descurajantă, încercați să rezervați o mică parte de timp – să zicem, 30 de minute – o dată la două zile. Folosiți acest timp fie pentru a explora potențialele distrageri, fie pentru a vă distra pe cele existente.

Ia Măsuri



Dacă am fi crescuți în medii cu presiune ridicată, am putea dezvolta supra-gândirea ca un mecanism persistent de coping. Este ca și cum creierul nostru s-a structurat pentru a scana continuu pentru un posibil pericol. Când stabilim standarde care nu sunt la îndemână, ajungem să ne ghicim și să criticăm chiar și cele mai mici erori.

  • Să ne îndoim de abilitățile și de stima noastră poate alimenta nevoia de a relua evenimentele în căutarea unor posibile gafe.
  • Când observați că rumiți, concentrați-vă în mod conștient către o activitate care vă distrage atenția, care poate ajuta la întreruperea ciclului de gândire excesivă.
  • Este procesul continuu și epuizant de analiză a unei situații cu mult peste utilitatea ei.
  • S-ar putea să fi trebuit să ghicești ce au vrut părinții tăi, poate pentru a evita pedeapsa sau pentru a le asigura atenția.
  • Un studiu din 2018 arată că acceptarea gândurilor și fricilor negative poate ajuta la îmbunătățirea sănătății psihologice.
  • Realizarea că ai puterea de a face ziua cuiva mai bună poate împiedica gândurile negative să preia controlul.


💙 Lăsați-ne să vă ajutăm să dormi cel mai bine cu poveștile noastre despre somn, peisajele sonore, meditațiile despre somn și listele de redare pentru somn. Mai târziu, analizați-l pentru a recunoaște distorsiunile (vezi „Gândirea excesivă nu vă va împuternici asupra lucrurilor care sunt dincolo de controlul vostru. Ghidul nostru pentru o terapie accesibilă vă poate ajuta să începeți. Data viitoare când ești vizitat de monstrul cu ochi verzi, fii proactiv și notează modalități prin care poți să-ți atingi obiectivele. Acest lucru vă va scoate din cap și vă va canaliza energia în luarea de măsuri concrete.

Strategii Pentru A Opri Gândirea Excesivă



Rămâneți asupra acelorași gânduri vă poate crește chiar și riscul de anumite afecțiuni de sănătate mintală, potrivit cercetărilor din 2021. Poate dura timp pentru a vedea rezultate și este perfect în regulă.



Pot exista multe motive pentru care o persoană se gândește prea mult la lucruri, iar alta lasă viața să se întâmple cu bucurie. Unele dintre rădăcinile gândirii excesive pot veni din viața timpurie și din experiențele cu îngrijitorii tăi. Gândirea sănătoasă, care este sărbătorită de Ziua Mondială a Gândirii, deschide mințile și celebrează creșterea și împuternicirea. Dar gândirea excesivă înclină balanța către blocaj, neputință și o minte care este închisă oportunităților pozitive. Căutarea ajutorului extern de la un terapeut calificat vă poate ajuta să dezvoltați noi instrumente pentru a vă rezolva gândurile și chiar pentru a vă schimba mentalitatea. A învăța cum să accepți acest lucru poate contribui în mare măsură la limitarea gândirii excesive. Un studiu din 2018 arată că acceptarea gândurilor și fricilor negative poate ajuta la îmbunătățirea sănătății psihologice.

Cum Am Revizuit Acest Articol:



Gândirea excesivă este cunoscută și sub denumirea de „paralizie a analizei”, deoarece, gândind prea mult, rămâi blocat în gândurile tale și te oprești să acționezi. Uneori, s-ar putea să treci peste aceleași gânduri în mod repetat, deoarece nu iei nicio acțiune concretă cu privire la o anumită situație. Dezvoltarea unei practici regulate de meditație este o modalitate susținută de dovezi de a vă ajuta să vă curățați mintea de discuțiile nervoase, îndreptându-vă atenția spre interior. S-a dovedit științific că meditația Mindfulness vă reconecta creierul, reducând tendințele de a gândi exagerat și de a se îngrijora. Chiar și o practică zilnică de cinci minute poate face o diferență semnificativă. Antrenează-ți treptat creierul să se concentreze mai mult pe recunoștință, optimism și autocompasiune. Concentrați-vă pe rezolvarea problemelor, mai degrabă decât să vă concentrați asupra problemelor.
this contact form

Copyright Ta-Ta-Toos 2024
Tech Nerd theme designed by Siteturner